maanantai 18. heinäkuuta 2016

Toipuminen

Nyt on jo pari viikkoa vierähtänyt kilpailusta ja pikkuhiljaa ajatuksia pitäisi saada käännettyä tulevaan Turun puolimatkan kilpailuun. Kilpailun jälkeisetä kolme päivää meni perheen kanssa reissatessa Luxemburgissa ja Strasbourgissa, joten palautuminen oli sellaista aktiivista kävelypalautusta =)

Sinänsä kilpailusta lihaksisto palautui yllättävänkin nopeasti. Parin päivän jälkeen ei ollut juurikaan mitään kolotuksia tai kipuja lihaksissa. Yleistä väsymystä on ollut yllättävän paljon ja kestänyt pitkään. Polvi ei myöskään tykännyt kisasta (joo tiedän, kuinka yllättävää...), maanantaina keräsi nestettä ihan reilusti, oikeastaan palattiin samaan tilanteeseen missä torstai iltana ennen kisaa oltiin. Lisäksi kolme päivää kävelyä ei tehnyt yhtään hyvää polvelle. No kotia päästyä pystyin lepuuttamaan jalkaa ja hoitamaan kylmällä jne paremmin. Turvotus alkoi laskemaan seuravana viikonloppuna kisasta ja nyt on siinä tilanteessa että nestettä ei juurikaan enää ole.

Tähän mennessä olen tehnyt pelkästään uintitreenejä. Nyt aloitan sitten asteittain varovasti jalan rasitukset ja katsotaan josko tästä vielä juoksemaan päästään. Lyhyitä juoksulenkkeja ja pehmeällä alustalla sekä pehmeillä kengillä. Sama oikeastaan pyörällä aloitan ensimmäiset lenkit tunnustellen ja jos polvi ok niin sitten nostan tehoja jo aika nopeastikin. Ideaalinen tilanne olisi jos parin seuraavan viikon aikana saisin tehtyä pari hyvää tehotreeniä pyörällä ja uiden, juoksussa sitten parin viikon totuttelun jälkeen voisi vauhtia alkaa nostamaan.

Mielenkiintoiset viikot edessä, katsotaan kuinka käy. Olisi ollut mahtava lähteä Turkuun tavoittelemaan puolimatkan ennätystä joka on kolmen vuoden takaa Joroisilta (4:46 ja risat), mutta voi olla että tällä juoksukunnolla se jää haaveeksi vaikka polvi kestäisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti